Smazat příspěvek

 Chystáte se smazat odpověď z kategorie Hlavní diskuze:


9.05.2013 (22:13:11)
StandaM (web) :
Aha, tak VA metoda je cajk, jen budes muset merit i uhel protoze prepocet X = (Z^2 - R^2)^0.5 pres DC odpor nefunguje poradne ani u 50Hz traf, natoz na 400kHz na feritu.
Navic bez znalosti Ls nebo Cp toho snimaciho bocniku to bude na vyssich kmitoctech taky hodne spatenka protoze to tam vnese dost mastnou chybu. Chce to chytre zvolit pomer snimaciho odporu a merene L, aby ten vliv rektancni slozky bocniku nebyl tak velkej. Pripadne ho nejak chytre zkalibrovat treba zarazenim kvalitniho znamyho keramickyho C misto civky - da se pocitat, ze to bude mit D<0.0001, cili skoro -90deg uhel. Pak se da snadno analyticky spocitat fazova chyba toho bocniku pro kazdou frekvenci. Ale to uz asi komplikuju, co? To je nemoc z povolani. :-) Ale pokud budes chtit merit skutecne Ls-Rs nebo Ls-Q/D, jak si zminil, tak te ta kalibrace faze bocniku proste nemine.
Jinak ALC je Automatic Level Control. Tahle funkce koriguje vystup syntezatoru mustku tak, by na Z bylo skutecne to, co mas nasteveny. Spousta mostu to vubec nema a neznali uzivatele se pak strasne divi, ze jim to na civce s jadrem ukazuje neco uplne jinyho treba i o desitky % (L s feromagnetickym jadrem maji velkou zavislost jak na amplitude, tak frekvenci). V teto souvislosti me vzdy pobavi, jak si nekteri bastliri kalibruji ruzne hausgemachte meraky feritovou civkou z kramu a pak se chlubi, ze jim to meri pod 1%. :-) No nic, by snad pro dnesek stacilo.


Přezdívka:*
Heslo:*

███   ███   ███   
█     █     █ █   
███   ███   ███   
  █   █ █     █   
███   ███   ███   
Opiš:*

Zde můžete smazat vlastní vlákno nebo kteroukoliv odpověď v něm. Můžete smazat vlastní odpověď v cizím vlákně, pokud na ni ještě nikdo jiný nereagoval. Mazat cizí vlákna a odpovědi v nich mohou pouze admini. Smazání příspěvku je nevratná operace! Smazáním vzkazu se smažou i odpovědi na něj.
Seznam uživatelů
Zpět na knihu