Smazat příspěvek

 Chystáte se smazat odpověď z kategorie Hlavní diskuze:


2.12.2020 (10:45:31)
ms-boss obalka (web) :
Srovnáváte tu hrušky s jabkama. Intel/AMD vyrábí procesory a vrazili tři prdele peněz do jejich know-how.
Apple vyrábí spotřební elektroniku a je jim celkem jedno, co je uvnitř. Běží jim na tom fork BSD a pokud to nemaj udělaný úplně vyprcaně, tak by neměl být problém většinu softu rychle přeportovat, pokud nepoužívá nějaké ručně psané low-level optimalizace např. na vektorový / maticový výpočty.

Ten M1 je rychlej, protože má v sobě DSP, jednotky pro akceleraci grafických operací, konvoluční sítě, videokodéry atd.
Dneska je ta M1 možná rychlá, ale jen si počkejte, až MPEG nebo jiná grupa zase vysere nějakou novou geniální kompresi snižující bitrate o pár procent. To najednou zjistíte, že ta M1 vydrží na baterku 2 hodiny, bude topit jako prase a výkon bude stát za hovno, protože ty akcelerační jednotky budou k prdu a bude se to počítat softwarově.

Btw, jestli se nepletu, tak x86 je už taky docela dlouho v podstatě téměř RISC, protože ty klasický x86 instrukce rozkládá na mikroinstrukce a teprve ty sere do pipeliny a na nich dělá všelijaký ty prasečiny jako přejmenovávání registrů.


Přezdívka:*
Heslo:*

███   ███   ███   
█     █ █     █   
███   ███    █    
  █     █    █    
███   ███    █    
Opiš:*

Zde můžete smazat vlastní vlákno nebo kteroukoliv odpověď v něm. Můžete smazat vlastní odpověď v cizím vlákně, pokud na ni ještě nikdo jiný nereagoval. Mazat cizí vlákna a odpovědi v nich mohou pouze admini. Smazání příspěvku je nevratná operace! Smazáním vzkazu se smažou i odpovědi na něj.
Seznam uživatelů
Zpět na knihu