Smazat příspěvek

 Chystáte se smazat odpověď z kategorie Hlavní diskuze:


5.01.2021 (23:41:38)
ms-boss obalka (web) :
Hele, neni to tak zlý. MC objektivy si většinou už vedou slušně. Sluneční clona je ale základ, stejně část obrazu padá mimo čip, protože je to na full-frame, tak nevadí, když neoriginální delší clona ořízne obraz. Občas se s tim ale dají zase vykouzlit zajímavý efekty. Je pravda, že na většině fotek hejbu s úrovní černé i bílé, kontrastem a gammou, případně to ještě nějak barevně dolaďuju nebo doostřuju.
Manuální ostření je s dobrým focus peakingem a možností přiblížit si ostřicí zónu docela v pohodě. Fotit pohybující se rodinu v noci za osvětlení jen vánočními světýlky s f/1.7 objektivem na plnou díru mi dalo sice trochu práce, ale dá se na to zvyknout. Ne každá fotka je úplně doostřená, ale s trochou cviku je většina fotek v pohodě.
Na podzim jsem se bavil s těmi Heliosy, teď v zimě zase s tím Pentaconem. Většinu času fotím na plnou díru a cloním jen když k tomu mám nějaký pádný důvod. A nejsou z toho úplně špatný fotky.
Uvažuju, že bych si udělal nějakou upravneou redukci NEX-M42, kam bych přidal čudl na zavírání clony, abych mohl ostřit s otevřenou clonou a na fotku si přiclonit, aniž bych musel jak mamlas točit s clonovým kroužkem.
Na <18 mm jsem ještě fotit nikdy nezkoušel (na předchozím foťáku jsem měl minimum 24 mm a na předchozím 37 mm), docela by mě to zajímalo.
Ještě jsem teď začal koukat, jestli se nedají za rozumnou cenu sehnat redukce NEX-M42 s helikoidem použitelné jako redukce + mezikroužky (nedají). A ještě jsem koukal na tilt redukce (taky se moc levně koupit nedají).


Přezdívka:*
Heslo:*

███   ███   ███   
  █     █   █     
 █     █    ███   
 █     █      █   
 █     █    ███   
Opiš:*

Zde můžete smazat vlastní vlákno nebo kteroukoliv odpověď v něm. Můžete smazat vlastní odpověď v cizím vlákně, pokud na ni ještě nikdo jiný nereagoval. Mazat cizí vlákna a odpovědi v nich mohou pouze admini. Smazání příspěvku je nevratná operace! Smazáním vzkazu se smažou i odpovědi na něj.
Seznam uživatelů
Zpět na knihu