Smazat příspěvek

 Chystáte se smazat zprávu (se všemi případnými odpověďmi) z kategorie Hlavní diskuze:


5.04.2013 (15:26:10)
Philips:
Když už tady byly načaty operační systémy, je tu někdo , kdo používá mac?
5.04.2013 (15:41:10)
Roman-W obalka :
Znam jednoho člověka v Teplicích a dalšího v Tokyu **01 co potřebuješ ? **02
5.04.2013 (16:02:40)
RayeR (web) :
Jeden kamos byl driv zapalenej Linuxak a nedavno sem ho potkal a uz mel vsechno od jabka - iphone, macbook...
Ze prej tam vsechno funguje a nemusi uz nic resit... Osobne bych ten prechod cekal spis od windowsaka, ale budiz. Ja s tim osobne nemam...
5.04.2013 (16:33:50)
Philips:
Jen, tak, protože neznám jedniého elektroika, co by apple vyznával, podle mě je to shit **02
5.04.2013 (17:12:57)
RayeR (web) :
Mozna proto ze pro apple neni zadny CAD navrhovy system, programatorska IDE a podobne, takze co by stim elektronik delal. To je spis platforma grafiku a detepaku (a frikulinu :)...
5.04.2013 (17:22:14)
8-bit obalka (web) :
Jeden kámoš měl macbooka, ale pořád se mu to sralo, tak jak to po čtvrté reklamoval, vrátili mu prachy **37
5.04.2013 (17:34:15)
Roman-W obalka :
Aha a pak mě kamenujte ted se všichni shodli že to je shit **04
5.04.2013 (17:40:24)
RBMK:
Naštěstí ne. Něco tak retrdovaného, že nezvládne zapisovat na ntfs, bych si do domu nepustil. Už vůbec mají jejich mobilní zařízení mass storage?
Raději zůstávám u zařízení, co za čtvrtinu ceny umí 4x víc.
5.04.2013 (17:43:51)
Jimmy:
Já jedu komplet na jabkách a nemám jedinej problém. Dokonce i programování v C# jsem vesele rozchodil.
A popravdě, za nic jinýho bych už neměnil. (Dříve widle 3.11, widle xp, widle 7, Ubuntu, Debian a naposledy SUSE).
Ten jejich vnitřní ekosystém nemá chybu. Ale to bych tu rozjížděl zbytečnej flame, protože to je přeci shit i když jsem to v životě nevyzkoušel a ani pořádně neviděl a je to jen pro ty, co mají bohatý tatínky.
Pokud chceš vědět něco určitýho, tak se ptej. :-)
5.04.2013 (17:47:26)
Jimmy:
Btw. pro OS X je: AutoCAD, Eagle, Matlab, studio pro Arduino, samozřejmě bez problému Java a pak díky Monu i zmiňovaný C#, C++ a jiné.
5.04.2013 (17:50:43)
Roman-W obalka :
MAC je systém pro metrosexualy a podobnou havět **02 Apple kupujou pouze kvuli vzhledu a hlavně že nemají vubec tušení co je počítačová sestava **01 Pak je každej za hlupáka že to nemá doma **18 chudáci bez Apple prodejny nevyřeší žádný problém od výměny šroubku až po upgrade sestavy. Jak to nemá jablko ve znaku tak je to šmejd **02
5.04.2013 (18:07:30)
Choze:
Jimmy: A ten C# jsi vesele rozchodil ve virtuálu s nainstalovanýma widlema, ne? **02
Nic to já jen aby řeč nestála...
**22
5.04.2013 (18:19:09)
forbidden obalka :
Já jsem na MACu pár let dělal a servisoval je. Ale jen jako vedlejší činnost, jinak stále PC. Tenkrát se mi líbilo hlavně kvalitní zpracování na to PC ani zdaleka neměly. Dnes je to platforma pro lidi, který chtějí hlavně pracovat a vůbec nemají potuchy co a jak funguje. Prostě ekosystém, my ti to nastavíme, data budeš mít svý na všech zařízeních synchronizovaný, ale kde ve skutečnosti jsou netušíš, nemáš ani potuchy, co je to adresář, že existují nějaký soubory atd... Tak MAC funguje a spoustě lidem vyhovuje. Mě chytal rapl, jen co jsem ředitelovi zkusil nastavit aufoun a itunes. Prostě jak nepoužíváš jejich styl (nějaký blbý knihovny) ale máš třeba hudbu v adresářích přehledně na disku, máš smůlu... Nene, pro mě toto není.
5.04.2013 (18:27:48)
forbidden obalka :
Ještě poznámka, pro lidi co na jabko nejsou zvyklí je to prostě šok. Mladá dostala zadarmo ten jejich přehrávač, na pohled fakt pěkný, ale dostat do toho hudbu horror. Musíš instalovat zkurvený itunes, quicktime a jánevímcoještě, Pak ta práce s tím, prostě děs. Skončil nadobro v šuplíku a koupila si nejlevnější noname šmejd, kterej ale podporuje mass storage, připojím ho kamkoliv a nahraju hned cokoliv.
5.04.2013 (18:39:25)
pan Hole:
Jsem největší hipster na světe. Administruji osmnáct iPadů **02 Moje zkušenost je taková, že dokud děláte to, co výrobce předpokládal (šmatlat prstem po displeji), že budete dělat, všechno krásně funguje a nemusíte nic řešit. Ale třeba naučit ty krámy použiívat náš firewall? Když jdete pod povrch, vždycky se dostanete do problémů.
5.04.2013 (18:44:45)
Jimmy:
Choze: divil by ses, ale ne. Jak už jsem psal, rozchodil jsem ho bez problému přes Xamari studio + Mono.

Forrbidden: ohledně tý hudby a iTunes jsem měl naprosto stejnej názor. Vše jsem měl pečlivě ve složkách a myslel jsem si, že líp tu hudbu mít uspořádanou nemůžu. Podotýkám, že mám asi 20 dní hudby. Postupem času jsem si zvyknul na různý nastavení řazení, playlisty, automatickou synchronizaci zvolenejch playlistů s iPhonem a iPadem přes WiFi a teď už na iTunes nemůžu dopustit.

Pravdou je, že práce na MACu je pro mě oproti widlím mnohem rychlejší. Systém je na míru odladěnej pro HW a vše funguje jak má. Žádný problémy s ovladačema, MAC vůbec nevypínám, pouze hybernuji (zkuste si tohle s W). Se stejným HW si vystačíte bez problému několik let. Jako pracovní stanice pro mě absolutně ideální a řekl bych konečné řešení. Pokud ale hrajete, asi bych do MACu nešel.
5.04.2013 (18:45:11)
8-bit obalka (web) :
Že něco nemá mass storage je krystalická prasečina, to je dneska absolutně neomluvitelné. Aby si člověk musel instalovat nějaký adware kvůli každému krámu. Bohužel tyhle moresy má víc firem, nejen apple. Dokonce ani starší MDAčko s WM to v základu neumí, M$ asi spoléhal že si každý nainstaluje activesync.. Ale naštěstí pro WM existuje pár prográmků, které umí mass storage povolit.
5.04.2013 (18:54:36)
8-bit obalka (web) :
"MAC vůbec nevypínám, pouze hybernuji (zkuste si tohle s W)"

Thinkpada s XPčkama taky pouze uspávám, funguje mi to tady bez restartu měsíc, někdy dva v kuse. Uspání a probuzení trvá asi 3 sekundy. Nevím jak by se to chovalo kdybych to nechal běžet "věčně", nějaký důvod pro restart se cca za měsíc vždy najde. Nicméně ostatní systémy taky nedokážou běžet věčně, dokud nepoužívají ECC paměť. Protože každý den se kvůli radiačnímu pozadí přepíše v RAM několik bitů.
5.04.2013 (19:01:06)
PATOLOG (web) :
A ja používam Derrick.
5.04.2013 (19:02:25)
forbidden obalka :
Jimmy: můj hlavní PC (W7 Pro 64b) mám momentálně asi rok a půl, za tu dobu nebyl jedinej pád, jedinej zásek, hibernaci používám taky. To stejný s noťasem (taky W7 Pro 64b). Všechno je to kvalitní železo, ovladače mám vychytaný a pičoviny si tam neinstaluju. To, cos napsal, platí možná pro nějaký krámy, nebo idioty, co si neumí systém nastavit a ohlídat. Na rychlost si fakt nestěžuju, dostatek paměti a hlavně rychlý SSDčko to jistí. Já prostě preferuju větší kontrolu jak nad OS, tak nad daty. Neber to osobně, ale apple je prostě pro lidi, co se nemůžou, nechtějí, nebo na to nemají, aby se starali o fungování systému.
5.04.2013 (19:08:47)
Jimmy:
forbidden: tou poslední větou jsi to vystihl přesně. Nechci se o systém starat, potřebuju pracovat a to rychle a intuitivně. Na druhou stranu tě chápu, dřív jsem byl zatvrzelej linuxák a pohlížel jsem na to úplně stejně. :-)
Jinak i na jabkách není problém cokoliv pokročilýho udělat přes terminál. Vždyť je to v podstatě Linux.
6.04.2013 (00:07:15)
aybac:
Abych pravdu řekl tak tohle téma mě moc nezajímá, jen si trochu rýpnu
"MAC vůbec nevypínám, pouze hybernuji (zkuste si tohle s W"
Já taky XP nevypínám, někdy nerestartuju víc než měsíc, taky je mám už asi 6 let nainstalovaný bez nějakých obnovování záloh a furt fungují dobře. Podle mě je Win XP jeden z nejlíp udělaných systémů vůbec...
7.04.2013 (00:22:52)
RBMK:
aybac: souhlasím, XP, když se vyladí a nezasypává hnojem, tak vydrží neomezeně dlouho. A 7 mi na netbooku taky chodí dobře. Hibernuju už čtvrt roku.
8.04.2013 (00:20:56)
milan:
mám taky thinkpada jako osmibit. taky se o něj starám stylem FN+F4 (usporák) a jedinnej restart si vynutí trackpoint, když mi nefunguje prostřední tlačítko (jednou probudím a chvá se jak stisknutí kolečka klasické myši) a pak když něco aktualizuji. tuhle mi přestal jít správce uloh zapnout, hlásalo mi to chyby při spouštění něakých věcí, ale vždycky mi vše fungovalo. až na prohlížení fotek. tak sem to nakonec restartoval **02
XPčka u mě vedou, všechno mi funguje. u sedmiček mám problémy s něakýma programama a s výdrží baterie. na stejnou baterii pracuji o hodinu kratší dobu, protože si nemohudovolit podtaktovat CPU. navíc ovladače pro W7 mi nedovolí podtaktování grafické karty.
za rok jsem udělal baterii 59cyklů. je fungl nová. nabíjet začne při 45% a vypne na 90%. s tímto na jedno nabití vyžiju týden. každej den do školy. když jsem měl sedmičky, tak zhruba ve středu to zaplo nabíjení.
9.04.2013 (21:22:01)
Goheeca (web) :
jsem to nejak prosvih ...
>Jimmy
no MAC linux neni ale unix ...
ja jedu teda v linuchu a nehodlam zatim menit ale naprosto chapu proc to pouzivas*; je to o lenosti ja jsem taky nechtel pouzivat napr. prihlaseni se do Chrome (kvuli velkymu bratrovi Googlovi) ale nakonec vyhody (synchronizace) prevazily

*system vidam u kamose

// IDEcka na to jsou a ja si je vybiram tak abych se nemusel ucit neco novyho takze na C/C++ bych pouzil Code::Blocks napriklad (na javu Eclipse ...) gcc to taky ma takze zadny problem
Common Lisp a Python je vsude stejnej ...

jinak uspavam do ramky a xpcka a debian nemaj problem


Přezdívka:*
Heslo:*

  █   ███   █ █   
 ██   █     █ █   
█ █   ███   ███   
  █   █ █     █   
  █   ███     █   
Opiš:*

Zde můžete smazat vlastní vlákno nebo kteroukoliv odpověď v něm. Můžete smazat vlastní odpověď v cizím vlákně, pokud na ni ještě nikdo jiný nereagoval. Mazat cizí vlákna a odpovědi v nich mohou pouze admini. Smazání příspěvku je nevratná operace! Smazáním vzkazu se smažou i odpovědi na něj.
Seznam uživatelů
Zpět na knihu