Smazat příspěvek

 Chystáte se smazat odpověď z kategorie Hlavní diskuze:


19.09.2018 (14:12:17)
Arambajk:
Abychom tedy doplnili znalosti, ano, 3f střídačem lze řídit motor v oblasti odbuzování, tedy kde indukované napětí je vyšší než odpovídající napětí baterie. Lze si to představit podobně jako u komutátorovýho motoru s permanentními magnety, kdy jediná možnost, jak zvýšit otáčky za cenu snížení momentu, tedy odbudit, je pootočit uhlíkama proti směru otáčení, donutit "komutovat v předstihu". Dělaly se takový modelářský motorky, kde si člověk ručně takhle volil charakteristiku.

V případě PMSM to ale znamená nutnost znát polohu rotoru, abychom dokázali spínat měnič tak, aby laicky řečeno "tlačil rotor před sebou, jakoby odpuzoval polem magnety rotoru, tedy "odbuzoval".

V oblasti odbuzování se motor řídí na konstantní výkon. moment motoru tedy klesá, protože platí P = M*omega, (omega rozměrově jako otáčky v rad/s)


Přezdívka:*
Heslo:*

███   ███     █   
  █   █ █    ██   
███   █ █   █ █   
  █   █ █     █   
███   ███     █   
Opiš:*

Zde můžete smazat vlastní vlákno nebo kteroukoliv odpověď v něm. Můžete smazat vlastní odpověď v cizím vlákně, pokud na ni ještě nikdo jiný nereagoval. Mazat cizí vlákna a odpovědi v nich mohou pouze admini. Smazání příspěvku je nevratná operace! Smazáním vzkazu se smažou i odpovědi na něj.
Seznam uživatelů
Zpět na knihu