Smazat příspěvek

 Chystáte se smazat zprávu (se všemi případnými odpověďmi) z kategorie Hlavní diskuze:


31.10.2018 (14:31:14)
RayeR (web) :
Nezkousel nekdo z vas Altium CircuitStudio?
31.10.2018 (15:54:52)
Willous obalka :
Ano a věř mi, že jednodušší je se rovnou pobodat. Zkoušeli jsme to v práci. Měli jsme jednu licenci Altium Designeru a pak koupený Eagle, jenže se nám teď rozmnožili hardwaráři a šéf nechtěl utrácet za licenci AD, tak pořídil tohle, že to aspoň bude kompatibilní a levnější, prostě na kreslení jednoduchých věcí.

Kompatibilita s AD je hrozná, při převodu projektu se přepíšou všechny DRC pravidla, prostředí je jiné a spousta věcí chybí (hlavně lenght matching!). Klávesové zkratky jsou oproti AD úplně jiné, rozmístění podnabidek a různých nastavení naprosto nelogické a oproti AD nesmyslně přeházené. Zabugované je to stejně jako AD17. Zkoušel jsem si doma nakreslit i jednu desku v CircuitMaker (další odnož AD) a to už vůbec nestojí za řeč.

Záleží na co to chceš. Podle mě je lepší eagle hlavně kvůli tomu, že má lenght matching, i když není nic moc. Na 2v DPS bez vysokorychlostních signálů a bez potřeby kompatibility s AD je to možná dobrá levnější alternativa, ale to je asi na tobě. Naštěstí mi šéf koupil další licenci Altia. **01
1.11.2018 (12:09:28)
RayeR (web) :
No kdyby si videl ten stary PADS 9.0.1, tak by ses pojebal na kvadrat **27 V CS jdou aspon normalne posouvat soucatky, aniz bys videl jen jakysi obrys z car, kde jich polovina chybi a cele se to plazi 1-2FPS pri vyberu 20 malych soucastek...
Takze pro nejake prechodne obdobi nez se snad poridi AD by to CS mohlo stacit na jednodussi veci. Zatim nic s dif. pary ci VF v tom delat nepotrebuju.
Nainstaloval sem si tu mesicni trialku CS a neco sem si v tom zkousel. Podarilo se mi dokonce naimportit PCB design z AD10 - sem myslel ze to nejde vubec, pac CS pouziva jiny format PC souboru. Jak rikas, chybelo mi tam nastaveni design rules, ale to se da prezit, ze se to nastavi znova.
Schemata a knihovny sch/pcb sem v tom odevrel bez viditelnych problemu.
Prosim te, zajima me spis kompatabilita smerem do AD, jesi je to tam bez problemu, kdyz se naimporti design z CS do AD, jesi tam je to v pohode. Umi AD primo odevrit CSPCBDoc nebo se to resi importem? Pri editaci knihoven ste nenarazili na nejaky problem?

Jinak s novejsima verzema AD nemam primo zkusenost, ja jel na AD10 pod XP-32 a kolega mel AD16, pak upgrade AD18 na Win7-64 a ze by to nak moc padalo, to ani ne...
2.11.2018 (22:04:30)
Willous obalka :
Už si to moc nepamatuji, ale zkusím si vzpomenout. Jediné, s čím je problém při převodu do AD je CSPcbDoc a pokud se nepletu, tak i projekt má jinou koncovku (PrjPcb a CSPrjPcb) . Řeší se to importem, který to trochu rozesere. Knihovny a schémata mají stejnou koncovku, to je naštěstí dobrý a funguje to všude. Co mi přišlo vtipný bylo když otevřeš AD PrjPcb dokument v CS (normálně z adresáře), tak se s tím CS nesrovna a z nějakého důvodu se začne pouštět pořád dokola a znovu a dá se to vyřešit jen restartem PC, ale možná to byla jen chyba u mě a už to opravili,nevím. Kdyby si chtěl s něčím poradit, tak to mám v práci pořád ještě nainstalované, tak se na to mohu kdyžtak podívat. **01
4.11.2018 (03:31:25)
RayeR (web) :
Projekt PrjPcb sem v CS odevrel normalne, ale nezkousel sem do ceho se uklada. A co konkretne AD rozesere pri importu CSPcbDoc? Jesi i geometrii spoju ci atributy prenasene ze schematu nebo jen rules a dalsi nastaveni?


Přezdívka:*
Heslo:*

███   █ █   ███   
█     █ █     █   
███   ███    █    
█ █     █    █    
███     █    █    
Opiš:*

Zde můžete smazat vlastní vlákno nebo kteroukoliv odpověď v něm. Můžete smazat vlastní odpověď v cizím vlákně, pokud na ni ještě nikdo jiný nereagoval. Mazat cizí vlákna a odpovědi v nich mohou pouze admini. Smazání příspěvku je nevratná operace! Smazáním vzkazu se smažou i odpovědi na něj.
Seznam uživatelů
Zpět na knihu