Diskuze - danyk.cz

Vlákno z kategorie: Hlavní diskuze
Celkem 10 odpovědí.


22.08.2017 (11:14:50) K # IP X
mix-d:
Neviete pls. ci je okrem adapteru rozdiel v tychto alarmoch? Nejde mi do hlavy pomerne velky cenovy rozdiel.
Malo by ist o ten isty produkt, ale rozdiel medzi "US plug" a "EU plug" je 14eur (cca 360czk).
Preto rozmyslam kupit US plug a prisposobit (dat vlastny) adapter a usetrit 14eur.
us plug verzia http://www.volumerate.com/product/448363
eu plug verzia http://www.volumerate.com/product/447398
23.08.2017 (00:37:11)  # IP X
V obalka :
To chceš na součástky? **02
23.08.2017 (01:12:21)  # IP X
franta:
Taky jsem po něm koukal, ale já bych chtěl čidla na kabel. Tenhle umí jen 4 a to je sakra málo. Nenašel jsem žádnej co by se mi líbil.**21
23.08.2017 (07:35:36)  # IP X
mix-d:
V ->preco na suciastky?
franta -> taktiez chcem pouzivat kablove cidla. Ale to ze to vie len 4 zony mi neprekaza. Na jednej zone mozem mat aj 10 cidiel.
Neviem este ci to bude fungovat, ale snad ano. Toto som nasiel na nete
http://www.hkvstar.com/product-news/wire-pir-motion-det...
23.08.2017 (08:20:06)  # IP X
V obalka :
Protože předstírat, že takovej alarm se hodí na něco jiného, než je sklizeň relevantních součástek je pro mě prostě intelektuálně neupřímné, protože pouhá iluze bezpečí je sama o sobě docela nebezpečná. Ještě možná tak ochrana zahradní boudičky s lopatama a hráběma před zimujícím bezdomovcem. Jediná funkce tohohle bude v nejlepším případě to, že opravdový zloděj chytne ze smíchu křeč do břicha nestihne toho ukrást tolik.

Navíc průměrný zloděj alarm nijak doopravdy neřeší. Jedou stylem "hit & run", kdy alarm prostě ignorují. Navíc je poměrně pravděpodobné, že na první pohled poznají, že se jedná o shitku bez napojení na PCO a dají si víc záležet. A i když máš rozumný alarm, který se dá napojit na PCO (a který je namontovaný dobře, aby negeneroval imrvére falešné poplachy), tak dojezdový čas máš podle lokality klidně i 10 minut a víc podle denní doby. Zloději tohle moc dobře ví a prostě s tím počítají - konec konců i 10 minut je dost času na to, aby pobrali spousty cenností, se kterýma můžou pohodlně utéct.

Nehledě na to, že pokud to bude generovat falešné poplachy, tak ti pravděpodobně sousedi po dvacátem takovém nočním poplachu půjdou důrazně a z celého srdce poděkovat za možnost participace na takovém cvičení a i kdyby ne, tak to prostě začnou ignorovat i kdyby ti tam barák vyklízela celá parta stěhováků...

Samozřejmě pokud to bereš jen jako jakousi náplast třeba na manželčiny pocuchané nervy, tak to samozřejmě smysl má. Pokud jí svítící krabička pomůže, tak tohle je relativně cenově efektivní řešení, jak mít doma svatý pokoj **02
23.08.2017 (08:28:14)  # IP X
mix-d:
Ja to neplanujem napojit na sirenu, z vonku ani nemusi nikto tusit ze tam je alarm. Ide mi o to ze mi to posle SMS, pripadne ak bude zapnuta zona tak budem doma ale dozviem sa ze v garazi sa nieco deje.
23.08.2017 (09:16:29)  # IP X
toman:
Si kup ten zakladny Jablotron azor? To aspon funguje. Inak plne funkcna zabezpecovacka od nich na maly dom vide tak 400€..
23.08.2017 (09:24:09)  # IP X
mix-d:
Neviem preco by to nemalo spolahlivo fungovat. Ked su Cinania schopni vyrabat mobilne telefony a toto je podobne zariadenie.

K povodnej otazke preco je taky rozdiel medzi US a EU plug verziou?
23.08.2017 (11:40:12)  # IP X
V obalka :
Nejspíš nečekáš reálnou funkčnost od telefonu za 500 korun. Stejně tak nečekáš reálnou a spolehlivou funkci od alarmu za 2k.

Navíc srovnávat mobil s něčím, co má být bezpečnostně relevantní systém taky není úplně ono. To je jako srovnávat dopad nefunkčních stěračů a brzd u auta a tvrdit, že je to jedno.

Zvědavě bych se ještě optal, co budeš s tou SMSkou dělat, když budeš někde třeba mimo. Volat souseda někdy v noci, aby ti už pošesté obešel barák? Nebo budeš honit policajty? Nebo se vydáš na noční křížovou výpravu a budeš riskovat, že ti nějaká sjetá smažka, kterou u sebe nachytáš, vrazí mezi žebra rybičku?


K původní otázce - je to čínský noname bazmeg, tak se zkus optat výrobce resp. prodejce. Hádám, že to bude jistější než spoléhat na to, že tuhle tragédii bude mít víc lidí **22 Dole na stránce jsou specifikace v podstatě stejné (liší se barva a plug).

Osobně ti můžu jenom ze zkušenosti říct, že řešit bezpečnost alternativními metodami "na koleni" není moc dobré a málokdy to doopravdy funguje, protože bez zkušeností prostě nikdy nedomyslíš pořádně dopady různých rozhodnutí. A když se ta rozhodnutí pak potenciálně dotýkají ochrany majetku, zdraví a života, tak to chce obzvlášť dát bacha. Pokud to skutečně myslíš s ochranou sebe vážně, tak to řeš pokud možno s někým, kdo se tím živí a kdo má dostatečné zkušenosti a napojí tě alespoň na PCO. Tenhle poslední odstavec neber jako nějaký výsměch, hloupé rýpání nebo nějaké povýšené plácání o tom, že neexistuje levná a funkční elektronika, ale jako něco, co je z mé strany upřímná rada, kterou bych ti dal i kdyby ses mě ptal osobně.
24.08.2017 (08:37:55)  # IP X
RBMK obalka (web) :
1) koupíš pořádný alarm, nejlépe drátový
2) správně zapojíš
3) vyzkoušíš, jestli dlouhodobě nedělá falešné poplachy, s odpojeným reprákem sirény vyzkoušíš, jak dobře a kde ti to detekuje, můžeš použít i testovací kočku (nějakou vyžranou)
4) necháš napojit na PCO
24.08.2017 (17:57:32)  # IP X
RayeR (web) :
Tak zas porad je lepsi mit aspon neco nez vubec nic. Kolikrat zlodeji prijdou do domu i kdyz v nem spi lidi, tak se pak upozorneni hodi a lze hned jednat. Ty falesny poplachy nebo naopak nespolehliva detekce ci dlouhodoba spolehlivost asi muze byt nejveci problem u takovych levnych klumpru. A jak by poznamenal tecka, ten kdo spousti hlasite falesne poplachy brzo skonci se zabodnutym krumpacem ve strese auta **37
Přezdívka:
Heslo:
Text: