Diskuze - danyk.cz

Vlákno z kategorie: Hlavní diskuze
Celkem 5 odpovědí.


7.05.2018 (13:30:45) K # IP X
Igi obalka :
Zdravím, vím že tu někteří mají znalosti i z audio oblasti, tak snad se nebudete zlobit když se zeptám:
Potřeboval bych malý mixážní pult, který by zvládl následující.
Hraju na kytaru a zpívám a hraju často jako host s různými kapelami na různých vystoupeních kde bývá různá vybavenost pódií, proto bych si chtěl brát univerzální řešení které mi zajistí pokaždé dobrý odposlech. In-ear sluchátka mám již vyřené. Teď sháním nějaký mixák který mi mikrofon, který bude na akci(nejčastěji dynamický, výjimečně kondenzátorový) vezme signál pro můj odposlech a zároveň ho pošle dál zvukařovi tak jak je. Dál jeden vstup z multiefektu co mám (tady si myslím nebude problém) a jako poslední vstup, který by měl být univerzální kam mi zvukař pošle namíchaný zvuk ostatních členů nebo zvuk co jde do PA pokud nebude mít pořádný mix, proto univerzální vstup ve smyslu aby byl TRS i XLR a aby se dala použít "libovolná" vstupní úroveň nezávisle kde pro mě ten signál vezme. Výstup na mé sluchátka musí být chráněn limiterem.
Víte o nějakém hotovém řešení nebo byste doporučili něco postavit?
7.05.2018 (21:22:23)  # IP X
VroutekB:
Ty si takle asi docela slušně vybíravej né? Přijít mi s tímhle muzikant, tak ho asi trochu proplecknu, ať se srovná do latě...

Ale k věci: Takový standard na všech přiměřených akcích je Allen Heath ME-1. Ale aby si muzikant s sebou přitáhl svůj a muselo se řešit, jak to přikonfigurovat do systému, to trvám na tom výše: Nakopat do prdele.

Jestli chceš něco menšího co má asi tak dva vstupy a sva výstupy, tak máš asi tak miliardu možností začínajících na ceně okolo dvou tisícovek.
7.05.2018 (21:35:31)  # IP X
VroutekB:
Pamatuj prosím na jednu věc: čas jsou prachy a není nic horšího, než muzikant na stejgi, kterej zdržuje a vymejšlí si blbosti. Pokud teda vymyslíš nějakou pyčovinu, tak jí měj PŘIPRAVENOU a měj pro zvukaře naprosto konkrétní požadavky, co kam má poslat a co mu od tebe půjde. Na většinu akcí se zasílá i stageplán předem, aby věděl, s čím má počítat.

PS: Malý mixpult s integr. limiterem na sluch. výstupu se bude shánět blbě, zvlášť v analogovém provedení. Nikdy sem nic takového neviděl.
7.05.2018 (23:01:12)  # IP X
Igi obalka :
Právěže to mám docela promyšlený a spíš to může být pro zvukaře úleva. Jak jsem psal chtěl bych to univerzální ať se to dá použít kdekoliv, ale pokud by zvukař měl dostatek odposlechových cest tak neřeší nic dalšího než obvykle. Do monitoru který by byl předemnou by mi poslal co bych chtěl, akorát bych si kabel do monitoru vedoucí odpojil a zapojil do mého zařízení. Pokud by měl omezený počet odposlechových cest (zažil jsem už párkrát), pak by to bylo krapet složitější a nastupovalo by mé řešení v "celé kráse". Tj. musel bych si "zobnout" signál z mikrofonu a musel by mi nějak přivést signál co jde ven.
Ono už mám něco odehráno a už mě fakt nebaví někde hrát, slyšet např. jen vyhulenou něčí cizí kytaru/nespecifikovatelný rachot a těšit se až už to skončí.
Co tedy řešení koupit nějaký malý mixáček(jaký by byl nejvhodnější?) a k tomu dobastlit limiter?
8.05.2018 (01:18:18)  # IP X
VroutekB:
Hehe, uřvaný ze řetězu utržený kytaristy máme všichni rádi, že? **02
Mno, z toho co znám mě napají mixpultíky jako Xenyx 802 alebo čo, kdysi sem něco malýho sháněl, nakonec sem to stejně vyměnil za něco poněkud dospělejšího s 16 klikama...
Limiter pokud se ti chce bastlit, tak si hraj, ale nevim o žádným použitelným hotovým zapojení, který by splnilo požadavky "jendoduchý" a "funguje dobře", takže spíš prolézt bazary a koupit limiter do racku, ten si pak nastavit podle svých poždavků. Aspoň bude zaručené, že to bude fungovat, jen to budeš mít dost mechanicky nepraktického provedení.
8.05.2018 (01:23:17)  # IP X
VroutekB:
Docela pěkný a kdysi snad i oblíbený by mohl být např Alesis 3630. Občas je ho na bazarech vidno... Ale bacha, uvnitř je docela nablito, radši tam nekoukej **02
Přezdívka:
Heslo:
Text: